Bursa Diş Beyazlatma

Hizmetlerimiz

Diş Beyazlatma

Diş Beyazlatma (Bleaching); diş yüzeyinde meydana gelen, iç ve dış etkenlerle oluşan renklenmelerin, diş beyazlatma ajanları ile giderilip diş dokusunu koruyarak renk tonunda sağlanan açılma işlemidir.

Dişler zaman içerisinde;

  • Çay, kahve gibi boyayıcı gıdaların tüketimi 
  • Sigara kullanımı 
  • Bazı ilaçların kullanımı
  • Yaşlanmaya bağlı
  • Travma

gibi nedenlerle renklenir.

Diş Beyazlatma

Sıkça Sorulan Sorular

Diş Beyazlatma ile ilgili hastalarımızın en çok merak ettiği, sıkça sorulan soruları ve yanıtlarını sizin için derledik. Aşağıda bu konu ile ilgili tüm detayları bulabilirsiniz.

Beyazlatma (Bleaching) Çeşitleri Nelerdir?

Beyazlatma uygulamaları Ev Tipi ve Ofis Tipi olarak ikiye ayrılır.

Ev Tipi Uygulamalarda, 

  • Sizlere özel hazırlanan plaklarla beraber uygulanır. Doktorunuz tarafından belirlenmiş sürelerde, verilen beyazlatma maddelerini plağınızın içerisine yerleştirerek sizlerin kontrolünde ev ortamında uygulayabileceğiniz yöntemdir.
  • İnternet üzerinden satışı yapılan, sosyal medyada anında beyazlık denilerek reklamı yapılan ürünlerin güvenilirliği sorgulanmalı, diş ve diş eti sağlığını kalıcı şekilde etkileyebileceği unutulmamalıdır. Beyazlatma uygulamaları mutlaka diş hekimi kontrolünde olmalıdır.

Ofis Tipi Uygulamalarda,

  • Öncesinde diş taşı temizliği ile diş yüzeylerindeki plaklar uzaklaştırılır. Etkin bir beyazlatma için ağız ortamı hazırlanır.
  • Daha sonra yaklaşık 30’ar dakikalık 2 veya 3 seans şeklinde beyazlatıcı ajan diş hekimi tarafından uygulanır.
  • Doktorunuz tarafından yapılan bu uygulamalarda ilk seans sonunda dahi farkı görebileceğiniz renk değişimleri sağlanmaktadır.

Beyazlatma işlemi sonunda dişlerde gözle görülür bir açılma sağlanır. İşlem öncesi ve sonrası fotoğraflar alınarak aralarındaki fark hastaya sunulur.

Beyazlatma uygulamasının hemen sonrasında dişler renklenme konusunda bir süre  beyazlatma öncesine göre daha hassas olacaktır. Özellikle ilk haftalarda etkileri en çok bilinen çay, kahve ve sigaranın yanı sıra  şarap, salçalı yiyecekler,  çikolata gibi gıdalar da dişlerin boyanmasına sebep olur. Bu tip boyayıcı gıdalardan ilk haftalarda uzak durulmalıdır.

Dişlerimizin normalde renklenmesine sebep olan alışkanlarımızı beyazlatma uygulaması sonrasında da azaltmadan devam ettirirsek yeniden renklenmeler oluşacaktır. Çay, kahve tüketimini ve yoğun sigara-tütün kullanımını azalttığınız, diş fırçalamaya, ağız içi bakımınıza özen gösterdiğiniz durumda uzun süre beyazlatma işleminin faydasını görebilirsiniz.

Günümüzde kullandığımız beyazlatma ajanları ile uygulama sırasında yaşanan hassasiyet sorunları her ne kadar minimuma indirilmiş olsa da özellikle beyazlatmayı takip eden ilk günlerde hassasiyet oluşabilir, ancak bu hassasiyetler azalarak geçecektir. İşlem esnasında da hassasiyet yaşanabilir, bu durumlarda seans sonlandırılır. Beyazlatma uygulamasına devam edilecekse başka bir gün diğer seanslarla devam edilir.

Yılda bir kez beyazlatma işleminin ihtiyaç olduğu takdirde tekrarlanmasında bir sakınca yoktur.

İlk 48 saat içerisinde görülen hassasiyetler normaldir. Bu hassasiyetlerin zamanla azalıp geçmesini bekleriz. Geçmediği veya ağrıların arttığı durumda diş hekimine başvurmak gerekir.

İnternette satılan, sosyal medya üzerinden pazarlanan beyazlatıcılar güvenilir olmayıp dişte ve çevre dokularda hasarlara sebep olabilir. Beyazlatma uygulamaları evde veya klinik ortamda mutlaka diş hekiminizin kontrolünde olmalıdır.

Beyazlatıcı diş macunları içerisinde bulunan bileşenler diş yüzeyinde oluşan çay, kahve, sigara gibi renklenmelerin giderilmesinde etkili olabilir ancak diş yapısından kaynaklanan renklenmelerin giderilmesini sağlamaz. Dişlerin renk tonunda açılma sağlanması için bleaching (beyazlatma) işlemi gereklidir, bu işlemin diş hekimleri tarafından uygulanması gerekir. Diş yüzeyindeki lekelerin giderilmesi için profesyonel temizliğe de ihtiyaç duyulabilir.

Diş macunlarının içerisinde bulunan Florür diş minesini korur ve diş çürüklerine karşı koruma sağlar. Diş macununun Florür içerikli olması önemlidir. Diş macunları, temel içeriklerinin benzer olmasıyla beraber markalar arasında ve bu markaların ürünleri arasında değişiklik gösterebilir. Tartar Önleyici, Hassasiyet Giderici, Beyazlatma Etkili gibi birçok diş macunu çeşidi bulunmaktadır. Bu macunlarda içeriklerine ek olarak bulunan ajanlarla diş macununda ihtiyacınıza yönelik seçim yapabilir, diş hekiminizden tavsiye alabilirsiniz.

  • Florür içerikli diş macunları ile günde 2 kez 2 dakika süreyle fırçalama yeterlidir.
  • Dişlerimizi, diş etinden dişe doğru süpürür tarzda ve oval hareketlerle nazik bir şekilde fırçalamalıyız.
  • Ağız hijyeninin sağlanması için dilin temizliği de önemlidir.
  • Diş fırçalamaya ek olarak diş ipi kullanımı fırçanın ulaşamadığı, çürüklerin başlangıcını sıkça gördüğümüz arayüz bölgelerinin temizliği için önemlidir.
  • Köprü gibi sabit protezlerin altında fırçayla ulaşamadığımız yerlerde ağız duşu kullanımı etkilidir.

Manuel diş fırçalarına göre etkin temizliği kısa vadede ve uzun vadede daha kolay şekilde yapmamızı sağlayan elektrikli diş fırçaları, gelişen teknolojilerle beraber sizlerin diş fırçalama sırasında uygun basınç uygulamanıza, etkin temizlemenize ve uygun sürelerde diş fırçalamanıza olanak tanır.

Diş eti çekilmesi, diş yüzeylerinin çizilmesi gibi yanlış fırçalamanın neden olabileceği durumlar sadece elektrikli diş fırçaları ile değil yanlış kullanımlarda manuel diş fırçaları ile de görülür.

Ağız duşları, su ve hava püskürtme yoluyla ulaşılamayan noktaların temizliğini sağlar. Özellikle implant üstü sabit protezlerin, sabit köprülerin altında biriken yemek artıklarının, fırçalama yoluyla temizleyemediğimiz alanların temizliğini sağlar.

Ağız duşları, diş ipi veya diş fırçalamanın yerine tek başına değil, diş fırçalamaya ve diş ipi kullanımına ek olarak kullanılmalıdır.

Diş Beyazlatma hizmetimiz için sizi arayalım!

Diş Beyazlatma hizmetimiz hakkında detaylı bilgi edinmek veya randevu oluşturmak istiyorsanız numaranızı bırakın biz sizi arayalım.

+90

Hekimlerimiz

Dt. Ayça Çelik Bozbay
Dt. Necmi Usta

Dt. Necmi Usta

Diş Hekimi
Dt. Ömer Demirçak

Dt. Ömer Demirçak

Diş Hekimi
Dt. Meriç Kaan Kuğu

Dt. Meriç Kaan Kuğu

Diş Hekimi
Dt. Tolga Ağca

Dt. Tolga Ağca

Diş Hekimi