Bursa Dijital Diş Hekimliği

Hizmetlerimiz

Dijital Diş Hekimliği

21. yüzyıla "Dijital Çağ" ismi verilirken sağlık hizmetlerinin ve diş hekimliği hizmetlerinin çağın gerisinde kalması düşünülemez. Çağımızın gerektirdiği, hastalarımıza en iyi ve en doğru tedaviyi uygulama arzumuz her gün yenilenen teknolojik gelişmeleri takip etmemizi gerektirir. 

Dijital diş hekimliği, diş hekimliği mesleğinin gelişmesine çok büyük katkılar sunmaktadır. Dijital dünyadaki gelişimler teşhis ve planlamadan tedavi seçeneklerine kadar bir çok konuda diş hekimliğine katkı sağlamaktadır.

Dijital Diş Hekimliği

Sıkça Sorulan Sorular

Dijital Diş Hekimliği ile ilgili hastalarımızın en çok merak ettiği, sıkça sorulan soruları ve yanıtlarını sizin için derledik. Aşağıda bu konu ile ilgili tüm detayları bulabilirsiniz.

Dijital Görüntüleme teknikleri nelerdir?

Ağız ve diş sağlığında en doğru teşhisi koymak, en doğru tedavi planını hazırlamak biz diş hekimlerinin görevidir. Bu konuda X ışınları ile görüntüleme en büyük yardımcımızdır. Çeşitli röntgen teknikleri ile teşhis ve tedavi planlarımızı oluşturmaktayız.

Bunlar:

  • Ağız İçi Kameralar
  • Radiovisiograpy (RVG) ( Dijital Diş Röntgeni )
  • Panoamik Diş Röntgeni
  • Bilgisayarlı Tomografi Diş Röntgeni ( 3D )
  • Sefalometrik Diş Röntgeni

Görüntüleme tekniklerinin hepsi günümüzde dijital olarak yapılabilmektedir. Bu sayede hastalarımız çok az radyasyona maruz kalarak işlemlerini tamamlayabiliyor. Her geçen gün gelişen bu cihazlar uygulanan radyasyon miktarının düşürülmesini sağlıyor. 

Ağız içi tarayıcılar; seramik kaplama ( kron ), seramik inlay, seramik onlay, implant üstü kaplamalar, estetik planlamalar için kullanılan ölçü alma işlemi yerine geliştirilmiş yeni nesil cihazlardır.

Bu cihazlar sayesinde insan faktörünün hata payı minimuma indirilmeye amaçlanmıştır. Ağız içindeki bir yapıyı, ağız içinin sayısız fotoğraflarını çekip bu fotoğrafları birleştirerek dijital ortama aktarmayı başaran ağız içi tarayıcılar oluşabilecek hata payını mikronluk seviyeye indirmeyi başarmıştır.

Ağız içi tarayıcıları 3D 3 Boyutlu yazıcılar ve Cad – Cam Sistemleri destekleyerek tüm protez sürecinin dijital ortamda tasarlanması, üretilmesi sağlanabilmektedir.

Günümüzde 3Shape, Sirona gibi markalar ağız içi tarayıcılar ve Cad – Cam sistemlerinde öncü rol oynamaktadırlar.

Ağız içi tarayıcılar aynı zamanda yeni nesil ortodontik tedavi olan şeffaf plak tedavisinde de kullanılmaktadır. Invisalign adıyla da bilinen şeffaf plak tedavisi için ortodonti uzman hekimi muayenesi sonrasında ağız içi tarayıcılar ile alınan ölçü sayesinde şeffaf plaklar hazırlanıp hızla tedavi sürecine başlanabilmektedir.

Dijital ölçü, tasarım ve üretim hastalarımıza uyguladığımız tedavilerin hassas ve hızlı bir şekilde sonuçlanmasını sağlar. 

Dijital diş hekimliğinde teknolojiyi bir arada kullanmak tedavi kalitesini günden güne geliştirmeye devam etmektedir.

Dijital diş tasarımı (CAD) ve bilgisayar destekli protez üretimi (CAM), ağız içi tarayıcılar ile alınan verileri kullanarak hastaya özgü protezlerin (kaplama, köprü, inlay, onlay) hassas ve hızlı şekilde üretilmesi sağlanır.
Ağız içi tarayıcılar ile alınan ölçü saniyeler içerisinde elektronik ortamda (internet) laboratuvara gönderilir. Alçı model hazırlamak gibi zaman kayıpları yaşanmaksızın laboratuvarda teknisyenler tarafından hastaya özel protez (kaplama, köprü, inlay, onlay) tasarlanır ve üretim aşamasına geçilir. 

Cad – Cam cihazı elektronik ortamda kendisine iletilen tasarımı Zirkonyum – Cam Silikat (E-max) – Porselen – Kompozit gibi hekimin tercih ettiği malzemelerden bir veya birkaçı ile üretime başlar. Yapılacak olan protezin sayısına ve boyutuna göre bir kaç saat içinde hazırlanan bu protezler aynı gün içinde dahi hastaya transfer edilmeye hazır hale gelmektedir. Milimetrenin binde biri (mikron) hassasiyeti ile üretilen bu protezler tedavi başarısını oldukça etkilemektedir. 

Günümüzde 3D ( 3 Boyutlu ) yazıcıların bir çok alanda kullanılmaya başlandığı bilinmektedir. Diş hekimliği de 3D ( 3 Boyutlu ) yazıcıların kullanıldığı alanlardan bir tanesidir.

Ağız içi tarayıcılar ile alınan ölçüler internet yolu ile diş protez laboratuvarına gönderilir ve hastalarımız için model üretimi yapılır. Bu sayede alçı model hazırlanmaz ve çok daha detaylı bir çalışma yapılabilir.

3D ( 3 Boyutlu ) yazıcılar ile aynı zamanda hastalarımıza aynı gün içinde geçici protezler teslim edebiliyoruz. 

İmplant tedavisinde ağız içi tarayıcılar ve bilgisayarlı tomografi birlikte kullanılarak zorlu vakalarda özel rehberler oluşturulur. Bu rehberler sayesinde çene kemiğinde implant için en doğru bölgeye en doğru açı ile implantlar yerleştirilebilir.

İmplantların ortalama 3 aylık iyileşme süreci sonunda implant üstü kaplamaları yapılır. Bu aşamada da eski usül ölçü yerine dijital ölçü alınarak kaplamalar hazırlanır.

Dijital Diş Hekimliği hizmetimiz için sizi arayalım!

Dijital Diş Hekimliği hizmetimiz hakkında detaylı bilgi edinmek veya randevu oluşturmak istiyorsanız numaranızı bırakın biz sizi arayalım.

+90

Hekimlerimiz

Dt. Ayça Çelik Bozbay
Dt. Necmi Usta

Dt. Necmi Usta

Diş Hekimi
Dt. Ömer Demirçak

Dt. Ömer Demirçak

Diş Hekimi
Uzm. Dt. Zeynep Ovalıoğlu

Uzm. Dt. Zeynep Ovalıoğlu

Endodonti (Kanal Tedavisi) Uzmanı
Dt. Meriç Kaan Kuğu

Dt. Meriç Kaan Kuğu

Diş Hekimi
Dt. Tolga Ağca

Dt. Tolga Ağca

Diş Hekimi